ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΙΞ Ενα μουσείο αλλάζει την όψη της πόλης

Η κατασκευή του κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής για τον πολιτισμό, ολοκληρώθηκε. Το μουσείο-κόσμημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και όλα βαίνουν καλώς για να ανοίξει, μέχρι το καλοκαίρι, τις πύλες.

 

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλή φάση», λέει η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Αννα Καφέτση, για την οποία η κατασκευή του ΕΜΣΤ αποτελεί όραμα ζωής. «Είναι μια αισιόδοξη στιγμή αυτή, πλησιάζουμε την ολοκλήρωσή του, έχει γίνει ένα πολύ ωραίο μουσείο» σημειώνει.

«Είμαστε στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του. Δηλαδή, χρειάζεται να λειτουργήσει το κτίριο με το κανονικό ρεύμα της ΔΕΗ ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων». Μετά πρέπει να εξασφαλιστούν ο κινητός επικοινωνιακός και τεχνολογικός εξοπλισμός.

Η διαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων, για την παρουσίαση της μόνιμης συλλογής, χρειάζεται «ειδικότερες κατασκευές». «Δεν είναι μεγάλης κλίμακας και πρόκειται για τρέχουσα δουλειά. Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση των έργων της έκθεσης (από τη δική μου μεριά το κόνσεπτ παρουσίασης των μονίμων συλλογών έχει ολοκληρωθεί) και πρέπει να οριστικοποιηθεί η μελέτη, κάτι που από πλευράς μουσείου έχει γίνει».

www.ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:
Πρώτα οι ρώσικες ταινίες, λέει ο ...
Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι αποφάσεις του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμ...
Ποιοι είναι οι πέντε νεκροί στον ...
Ποιοι είναι οι πέντε νεκροί στον ...
Εκεί που όλοι πίστευαν ότι με την ανακοίνωση της ταυτότητας του νεκρού θα λ...
Κωνσταντινούπολη: Eκκλησία θα χτ...
Την κατασκευή νέας εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη για τη συριακή κοινότη...
«Game of Thrones», για τρίτη χρονιά η πι...
Την αμερικανική σειρά φαντασίας «Game of Thrones», η οποία ήταν και παραμένει  η πι...
O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου γίνετα...
O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου γίνετα...
Είναι ένα από τα γνωστότερα αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου και ένας από τ...

Newspapers